АНАЛИЗ МАТЕМАТИЧЕСКИХ МЕТОДОВ УПРАВЛЕНИЯ БИЗНЕС-ПРОЦЕССАМИ И ОЦЕНКИ РИСКОВ В ВЫСШИХ УЧЕБНЫХ ЗАВЕДЕНИЯХ - Серіктаева, Аяжан; Рахметуллина, Женисгуль (Вестник ВКТУ им. Д. Серикбаева, 2023)
Жұмыстың мақсаты жоғары білім беру орнындарындағы бизнес процестерді басқару мен қызметіндегі тәуекелдерді бағалау үшін математикалық әдістерді қолданып жасалған жұмыстарды талдау.Бұл мақалада мақсатқа сәйкес жоғары оқу орындарының қызметіндегі бизнес-процестерді басқару және тәуекелдерді бағалаудың математикалық үлгілеріне талдау жасалынды. Әртүрлі авторлар әртүрлі тәуекелдерді қарастырады. Оларды бағалау мен басқарудың бірнеше әдістері ұсынылған. Мысалы, математикалық статистика, графтар теориясы, Марков тізбектері теориясы, Enterprise Architect инструменталдық құралы негізінде ақпараттық жүйелерді автоматтандырылған жобалау теориясы және т. б. элементтері пайдаланылды.