ЗАМАНАУИ КОМПЬЮТЕРЛІК ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ ҚОЛДАНА ОТЫРЫП, ФИЗИКАЛЫҚ ҚҰБЫЛЫСТАРДЫ ЗЕРТТЕУГЕ АРНАЛҒАН ЗЕРТХАНАЛЫҚ ҚОНДЫРҒЫЛАРДЫ ЗЕРТТЕУ ЖӘНЕ ӘЗІРЛЕУ - Жетписбаева, Айнур (Вестник ВКТУ им. Д. Серикбаева, 2025)
Бұл жұмыстың мақсаты дәстүрлі зертханалық зерттеулердің сапасы мен дәлдігін сақтай отырып, компьютердің виртуалды ортасында эксперименттер жүргізу мүмкіндігін қамтамасыз ете отырып, зертханалық процестерді цифрландыру мақсатында математикалық маятникте физикалық эксперименттерге арналған электрондық зертханалық құрылғыны әзірлеу болып табылады. Оның нәтижелері оқу үдерісін жетілдіріп қана қоймай, электронды білім беру мен зертханалық құрылғыларды дамыту бойынша қосымша зерттеулерге ықпал етеді деп күтілуде.